2009. szeptember 8., kedd

Zebrahead

Image and video hosting by TinyPic



1996-ban egy La Habra-i (Kalifornia) próbateremből nőtte ki magát a zenekar. Justin Mauriello, Greg Bergdorf, Ben Osmundson és Ed Udhus külön külön zenekarokban játszottak de egy épületben, igy elkerülhetetlen volt hogy a tagok megismerjék egymást és barátságra tegyenek szert. Mindegyikőjük teljesen különböző zenei irányzatok kedvelői voltak, és ez volt az a szikra mely lángra lobbantotta az ötletet hogy ezen stílusok vegyítésével egyedi hangzásvilágot hozzanak össze. A régi zenekarokat otthagyták és megalakult a Zebrahead.
A bandát olyan zenekarok inspirálták mint a Fugazi vagy a The Descendents, és ezek vonalán, ám mégis más elemekkel füszerezve megtalálták önmagukat valahol a rap és a dallamos punk irányzatok között. Hamarosan Ali Tabatabaee is csatlakozott(rap-vokál) a formációhoz.
Az első kislemezük (self titled/yellow) után a banda leszerződött a Columbia Recordshoz hogy kiadják az debütáló lemezüket mely a Waste of Mind nevet kapta. A lemez 98' ban került a boltokba. Egy rövid lemezbemutató turné után rögtön visszaültek a dalíráshoz és a stúdióba hogy elkészítsék a soron következő albumot, a Playmate of the Year-t. Talán ez volt a pont mikor a banda közismerté vált. Ezt követően rögtön egy újabb kislemezzel(Stupid Fat Americans) lepték meg a hallgatóságot.
A Zebrahead hamarosan egy olyan korszakalkotó zenekar mellet találta magát a lemezbemutató turnén mint a Green Day. Ez a turné olyan zenekarok elismerését nyerte el, mint a Less Than Jake, Mxpx, Reel Big Fish, Unwritten Law, vagy a Goldfinger.
Három év elteltével, 2003-ban újabb anyagot vettek fel amit az egész világ szinte megismert hiszen aranylemez lett. Lemez MFZB (Mother Fucking Zebrahead Bitch!) nevet viselte. Rögtön olyan nagykaliberü fesztiválokra kaptak meghivást mint a Summer Sonic Festival vagy a Punkspring. Ez idő alatt a banda erősebb punk hangzást vitt bele a zenéjébe kicsit alábbhagyva a hip-hop funk elemeket.

2004 Decemberében nagy fordulat következett a banda életében hiszen az énekes gitáros, Mauriello úgy döntött: kiszáll. A hír hallatán a rajongók teljesen megrökönyödtek, hiszen Mauriello és Tabatabaee közös énekjátéka volt a fémjelzése a zenekar hangzásának.
Még ebben a hónapban a menedzserük felkeresett egy bizonyos Matty Lewis nevű úriembert azzal a kérdéssel: Énekelne a Zebraheadben. Matty nem tétovázott, rögtön meglátogatta a zenekari próbákat és elvállalta a szerepét. Ezek persze mind a kulisszák mögött zajlottak, ám 2005 Márciusában az Anaheim-i House Of Blues-ban egy nagy titkot osztott meg a banda a nagyvilággal: megtalálták az új énekest aki-az ő elmondásuk szerint-sokkal jobban illet a zenekarba mint Mauriello.

Két évvel az utolsó lemezük után ismét stúdióba vonultak és korongra vették a vadonatúj énekessel felturbózott anyagot, a Broadcast to the World. Ezután a zenekar szinte az összes nagyobb fesztiválon jelenvolt, végig turnézták az elkövetkező két évet.
2008-ban újra átlépték a stúdió küszöbét, hogy felvegyék az utolsó albumukat(jelenleg) ami 18 tracket tartalmazott. Az album címe Phoenix lett.

Napjainkban is sorra járják a nagyvárosokat nem kímélve a dobhártyákat és szüntelenül koncerteznek.
Idén áprilisban pedig bejelentették: egy újabb lemez várható ami a Panty Raid nevet kapja majd.

Zenekar Tagok:

  • Matty Lewis - rhythm guitar, vocals (2005–napjainkig)
  • Ali Tabatabaee - vocals (1996–napjainkig)
  • Greg Bergdorf - lead guitar (1996–napjainkig)
  • Ben Osmundson - bass (1996–napjainkig)
  • Ed Udhus - drums, percussion (1996–napjainkig)

Kiadott lemezek:


Videók:







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése