2009. szeptember 7., hétfő

Bowling For Soup

Image and video hosting by TinyPic


A Bowling For Soup nevezetű formációt 1994-ben alapította meg a négy poppunker fenegyerek Wichita Falls-ban (Texas): Jaret Reddick, Erik Chandler, Chris Burney és Lance Morril. Sajnos Morril elhagyta a bandát személyes okokból s a helyét Gary Wiseman vette át. A zenekar nevét egyébként egy Steve Martin vígjáték ihlette. 1998-ban áttették a székhelyüket Dentonba és felvették a legelső majd a második lemez anyagait. Az lemez egy számnak köszönheti azt elég keresett lett a boltok polcain, ez pedig egy Bryan Adams nevével fémjelzett feldolgozás mégpedig a Summer Of 69'. Ki ne ismerné ezt az örökzöld slágert? Szóval a zenekar szépen döcögött a hírnév felé vezető ösvényen.
A Drunk Enough to Dance lemez már sokkal nagyobbat ütött. 2002 augusztus 6.-án került a boltokba. Óriási sikere lett hiszen két olyan toplistás dal került ki a track-ek közül amit díjakra is jelöltek. A "Girl All the Bad Guys Want" majdnem elnyerte a díjat a "Best Pop performance by a duo or group with vocal" kategóriában. A banda motorja ezután megállíthatatlan lett, szinte mindegyik albumról toplistás dalok kerültek ki, mint például a 1985, a High School Never Ends, az Emily vagy a The Bitch Song. A rádió napi rendszerességgel játszotta a dalokat és nem egy felkérést kaptak hogy felhasználhassák a dalokat filmekben.
A banda azóta is törekszik hogy megvédje a Texasi Pop Punk hirnevét. Hamarosan-reméljük még idén piacra dobja az új lemezt mely vélhetően a Sorry for Partyin' nevet fogja viselni.

Kiadott Lemezek:


Zenekar Tagok:

  • Jaret Reddick —ének, gitár
  • Erik Chandler — Basszusgitár, ének
  • Chris Burney —Ének, Gitár
  • Gary Wiseman — Dobok (1998–present)

Videók:





http://www.youtube.com/watch?v=MQsdVma0kks&feature=channel

http://www.youtube.com/watch?v=_LjOrfa2dDQ




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése