2009. szeptember 7., hétfő

MEST

Image and video hosting by TinyPic

Itt meghallgathatod őket


Tony és unokatestvére, Matt Lovato Chicago keleti részén Blue Island utcáin nőttek fel, és már 7 évesen zenélni szerettek volna, így Tony édesapjától nyomban kölcsönöztek is pár hangszert, majd ki is osztották a szerepeket, Tony lett az énekes a ritmusgitár mellet, Matt pedig a basszert pengette. Késöbb a gimnáziumban ismerték meg Jeremiah Rangelt akit egyből be is vették hogy ő zúzza a másik másik villanygitárt, Nick Giglerrel egyetemben aki viszont a bőrök mögé került.
A banda neve Tony fejéből pattant ki, egy Milwaukee legjobb söréből kiindulván.
Eleinte helyi punk klubokban játszottak majd nem sokkal késöbb kiadták az első lemezüket melyet saját maguk vettek fel, de az igazi átütésre akkor került sor mikor Tony megismerkedett John Feldmann-al (Goldfinger) és megmutatta neki a lemezüket, amire Feldmann felfigyelt így beleegyezett, hogy a Mest leszerződjön a Maverick Records-al és egy újabb projectbe kezdtek melynek a gyümölcse egy új lemez formájában jött a világra 2000 júliusán, Wasting Time címmel. Egy évvel később a banda visszatért a stúdióba újabb anyaggal és felvették a Destination Unknown anyagait. Tonyék ekkor élték a fénykorukat. Ez az album meghozta nekik a hírnevet hiszen folyamatosan turnéztak és a Vans Warped Tour fesztiválsorozaton is felléptek.
A harmadik albumuk 2003 nyarán került rögzítésre melyen már Benji Madden (Good Charlotte) is közreműködött. (Az album self titled elnevezésű lett mely annyit tesz hogy a banda nevét viseli.) Ezután Tonyt hátproblémákkal megműtötték mely után már felmerült hogy abbahagyják a zenélést. Be is igazolódott az utolsó albumuk után (Photographs 2005) egy évvel, tíz év együtt zenélés után a Mest feloszlott. A későbbiekben és napjainkban Tony háta rendbejött, és elkezdtek szállingózni a hírmorzsák hogy újraformálódnak, de Tony egyéni projectbe kezdett A Permanent Holiday frontembere lett, késöbb megváltoztatták a nevüket Kisses For Kings-re.

Kiadott albumok:

Mo' Money Mo' (1998, Szerzői kiadás)
Wasting Time (Maverick, 2000)
Destination Unknown (2001, Maverick)
Mest (MAverick, 2003)
Photographs (2005, MAverick)
THe show must go OFF! (DVD, 2003)









Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése