2009. szeptember 7., hétfő

Home Grown

Image and video hosting by TinyPic

Itt hallgathatod meg őket


Home Grown, (jelentése: Otthon felnőtt) Californiai rockbanda 1994 ben formálódott meg a napsütötte Orangey County-ban. Az eredeti felállásukban "John E. Trash" dalolászott a mikrofonba a gitár mellet, Adam "Adumb" Lohrbach tartotta a basszert a kezében miközben vokálozott, Ian "Slur" Cone szintén gitározott és háttérvokálozott a dobok mögött pedig Bob Herco ült. Ez a négyes a punk-rock-pop-surf-skate irányzatok főbb elemeit vegyítve vicces és könnyed dalszövegekkel alakította jellegzetessé a zenekar hangzásvilágát. 1995-ben már ki is adták az első lemezüket That's Business címmel a Liberation Recordsnál ami óriási sikert aratott a kelet californiai surfpunk színtéren. A fiatalok rajongtak az olyan slágerekért, mint a Surfer Girl vagy a Face in the Crowd.
Egy évre rá ismét stúdióba (Burning Heart Records) vonult s a gyümölcs egy EP lett "Wussappaning?" címmel. Két év koncertezés turnézás után a banda már a második nagymelezével rukkolt elő mely az "Act your age" címet viselte és ez mégjobban megalapozta a hírnevüket. Közben történt néhány tagcsere is. Új dobos és gitáros került és távozott a bandából, majd később a zenekar úgy döntött trió felállásba folytatja a zenélést.
2002 volt az év mely meghozta nekik a nemzetközi ismeretséget, mivel ismét egy új nagylemezzel álltak elő a nagyvilágnak. Az album a Kings Of Pop nevet viselte, olyan népszerü dalokkal mint a "You're Not Alone" and "Kiss Me, Diss Me." Közben megtalálták az új másodgitárosukat is Dan Hammond személyében és megkezdődtek az első videóklipek felvételei is.
2005 ben a basszusgitáros kiszállt hogy egy új zenekarba kezdjen bele (New Years Day). Ekkor a zenekar nélküle folytatta a zenélést és a basszust Teg VEga vette át. Hamarosan az összes tag egyéni projectekbe kezdett ami kilátásba helyezte a zenekar felolszlását. 2006-ban a zenekar bezárta a weboldalát és a myspace oldalukon azt irták Indefinite hiatus azaz "határozatlan időre szünetel". Azóta nem adtak ki felvéltelt és nem koncerteztek.

  • John Tran (aka John E. Trash) - gitár, ének (1994 - 2005)
  • Adam "Adumb" Lohrbach - basszusgitá, vokál (1994 - 2005)
  • Ian "Slur" Cone - gitár, vokál (1994 - 1999)
  • Bob Herco - dobok (1994 - 2000)
  • Justin Poyser - gitár, vokál (1999 - 2000)
  • Darren Reynolds - dobok(2000 - 2005)
  • Dan Hammond -gitár (2002 - 2005)
  • Ted Vega - basszusgitár(2005)

Kiadott Lemezek:
Thats business (Liberation Records, 1995)
Act Your Age (Outpost Rercordings 1998)
Kings of Pop (Drive Thru Records 2002)




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése