2009. szeptember 11., péntek

Goldfinger



Itt tudod őket meghallgatni


Goldfinger (Aranyujj) azon bandák egyike mely rengeteg más hasonszőrű pop-ska-punk zenekarnak mutatott irányt a 90-es évek közepétől. Maga a zenekar 1994-ben indult az angyalok városából (Los Angeles) John Feldmann, Simon Williams Darrin Preiffer és Charlie Paulson közreműködésével. Mielőtt még leszerződtek volna a Mojo kiadóhoz, kiadtak egy házilag készitett kislemezt a Richter-t. A dalok többsége amolyan bemutató track volt az debütáló albumukról a Goldfinger(self-titled)-ről, mely 1996-ban került kiadásra. A második lemezüket-úgy döntöttek-az Universal Recordsnál adták ki és a Hang-Ups nevet kapta, de kevésbé lett népszerű, inkább amolyan formabontó anyag lett mellyel hűek maradtak a rajongóikhoz a keményebb színtereken. Nem is tétováztak nekikeztek az új dalok írásához hogy elkészülhessen a következő nagylemezük a Stomping Ground, mely gyér eladásokat produkált az Egyesült Államokban, Európában annál inkább népszerű lett egy feldolgozásnak köszönhetően, mely a német származású előadónő, Nena slágere a 99 Luftballons volt.

A két bebukott album után nem keseredtek el, nekiláttak hogy egy átütő anyagot adjanak ki. Erre 2002-ben került sor a Jive/Zomba recordsnál és az Open Your Eyes-nevet kapta. Be is igazolodótt az amit vártak. A lemezeladások az egeket verték így világszerte ismert zenekar lett a Goldfinger. Ezután John, a frontember más területeken is kipróbálta tehetségét, és olyan zenekarok köszönhetik a "befutásukat" a bandának mint a Mest, a The Used, Story Of The Year, Hillary Duff és a Good Charlotte.

John a kezdetek kezdete óta vegetáriánus és állatvédő, ahogy azt a legjobban az Open Your Eyes dal is jól közli, de ezenkivűl számos dal szól az állatok jogait véd
ő nézetekről. Feldman köztudottan nagy támogatója a neves Animal Liberationnek.

A "99 Red Balloons" többek között felcsendült anno a Már megint egy dilis amcsi film-ben, a Eurotrip-ben és a Grand Turismo 3-ban is. Ezenkívül jónéhány daluk hallható tinifilmekben és videójátékokban.

2006-ban az Alternative Press Magazin 96' legjobb albumai között említette a Self Titled lemezt olyan zenekarokkal egyetemben mint a No Doubt vagy a Weezer.

2008 Áprilisában miután a Goldfinger leszerződött egy független stúdióhoz és befejezte az amerikai turnét a Less Than Jake-el, kiadta az eddig utolsó nyomásukat a Hello Destiny-t.

Tagok:

John Feldmann
Kelly LeMieux
Darrin Pfeiffer
Charlie Paulson
Ex tagok:
Simon Williams
Brian Arthur
Ambrose Nzams


Videók:










Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése