2009. szeptember 8., kedd

Lit

Image and video hosting by TinyPic




A bandát 1990-ben formálta meg négy huligán, Ajay Popoff, Jeremy Popoff (testvérek), Kevin Baldes, és Allen Shellenberger a kaliforniai Fullertonban.Akkor még Razzle néven és dallamos glam/metál stílusban üzték az ipart aminek a legelső gyümölcse egy kislemez lett a "New Vibe Revolution" 1993-ban.
Néhány évvel később a csapat megváltoztattaa nevét Stain-re, de létezett már egy másik banda ezen a néven ezért végül a Lit elnevezésben maradtak. Ekkor 1996-ot írt a naptár.

A következő év tavaszán kiadták az első hanganyagukat (TRipping the Light Fantastic) a Malicious Vinyl szárnyai alatt, de a kiadó hamarosan megszünt ezért szerződés nélkül maradtak. Ezután a tagok új dalok írásába kezdtek és új kiadó után néztek, így 1998-ra sikerült leszerződniük az RCA Recordsnál. Ezzel meg is fogták az isten lábát hiszen hamarosan a boltokba került a Place in the Sun lemezük mely rögtön a lemezeladási, tv és rádió csatornák élére került olyan átütő slágerekkel mint a "My Own Worst Enemy". Ez a dal 3 hónapig vezette a Billboard Rock Track toplistáját sőt zenei díjat is kapott a 1998 as év legjobb "rock" dala lett. Ezt követte a "Zip Lock" aminek a klipjében már a Blink 182 tagjai is feltűntek. A Miserable klipjéhez az arcát adta maga Pamela Anderson. A Place in the Sun turnéja 286 koncertet számlált a világ körül méghozzá olyan fesztiválokon mint a Vans Warped Tour vagy a Woodstock 99'. Ekkor már felfigyelt rájuk az Offspring a Garbage és a No Doubt is aminek az eredménye közös turnézás lett.
A következő album sem lett kevésbé híres: Az Atomicról szintén toplistás dalok kerültek ki, s a soron következő turnét Kid Rock és Butch Walker társaságában vitték végig.
A nagyszabású bulik után a zenekar inkább kisebb klub fellépéseket vállalt, s közben már az új dalokon törték a fejüket. Kiadóváltás után, a DRT Entertainmentnél kiadták a self titled korongot ami már kevésbé lett olyan népszerű mint az előzőek, de innen is bekerült egy dal a Top 40 listába. Még ebben az évben kiadták az első DVD-jüket mely az All Acces nevet kapta.

2008 májusa volt az első mélypont a zenekar életében hiszen Allen Shellenbergert agytumorral diagnosztizálták. Ekkor Allennek egy segélykoncertet adtak az Anaheim-i House Of Blues-ban hogy kitartásra, küzdésre buzdítsák az örökvidám dobost! A koncerten megjelent a Sugar Ray és a Handsome Devil, sőt a No Doubt dobosa is tisztelgett Allen előtt.

Allen végül 2009 nyarán feladta a küzdelmet és augusztus 13.-án elhunyt életének 39. évében.

Nézd meg a videót melyet az ő emlékére készítettek a rajongók és a zenekar:



Kiadott Lemezek:


Zenekar Tagok:

A. Jay Popoff (ének)
Jeremy Popoff (szólógitár)
Kevin Baldes (basszusgitár)
Allen Shellenberger (dobok)


Videók:






http://www.youtube.com/watch?v=G2RIOWtMNg8


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése